MENIU

A mâncat 50 de banane pe zi, timp de 6 luni. Iată cum arată acum!

Căutăm încontinuu soluții pentru a slăbi rapid, dar și sănătos. De cele mai multe ori, facem compromisuri și rabat de la sănătate, pentru că vrem neapărat să încăpem în rochița aceea nouă, la evenimentul care are loc peste 3 zile. Așa că apelăm la tot felul de diete care ne fac să slăbim rapid, în timp scurt, fără a ține cont de consecințe! O femeie din Statele Unite a reușit să slăbească 20 de kg în timp record, mâncând 50 de banane pe zi! Ce zici de asta?

Lia Ratcliffe este o mare vedetă, cel puțin la nivel de internet. Ea are 450.000 de urmăritori pe Instagram și a ajuns să fie numită ”fata cu bananele” din simplul fapt că mănâncă 50 pe zi. Ea crede că acesta este secretul pentru un corp sănătos, suplu și tonifiat. Ea și-a creat propriul plan de nutriție, care se numește ”Raw până la 4”. Mai exact, până la ora 4 după amiaza, Lia mănâncă doar fibre, iar seara, la cină, mănâncă vegan, dar plin de carbohidrați.

Lia a pierdut 20 kg prin această dietă și inspiră la ora actuală mii de femei din întreaga lume. Întrebarea este dacă acest tip de dietă este și una sănătoasă pentru organism.

Evangelina Mantzioris, nutriționist, spune că dietele de tipul acesteia nu sunt bune pentru organism, pentru că acesta nu primește cantitatea de care are nevoie de calciu și magneziu, acizi grași și vitamine. Ea se axează în principal pe fructoza din fructe, care este echivalentul a câtorva sticle de băuturi răcoritoare, la nivel de zahăr. Ceea ce nu este bine, în mod evident.

Cum ”Raw până la 4” nu este susținută, ca și dietă, de fapte științifice, rezultatelele acesteia nu pot fi probate. Fructele sunt importante pentru nutriție, dar sunt suficiente doar 2 astfel de gustări pe zi. Tu ce părere ai despre această dietă? Ai apela la ea doar pentru a slăbi câteva kilograme sau ai încerca un alt tip de dietă, mult mai sănătos? Specialiștii cred că riscurile la care se supune cineva care are acest tip de alimentație sunt foarte mari, iar efectul de yo-yo se poate instala oricând în corp, atâta vreme cât aceste este privat de nutrienții esențiali unei bune funcționări a organismului.

Sursa: elli.ro

Mai multe articole despre:
sănătate dietă cură de slăbire banane