MENIU

A înlocuit șamponul cu făină și s-a spălat pe cap timp de trei ani. Cum arată părul acum

Lucy AitkenRead a renunţat la şampon cu ceva timp în urmă, în speranţa că va găsi alte soluţii alternative care o vor ajuta să aibă un păr curat, puternic şi sănătos. Printre numeroasele ingrediente pe care le-a utilizat încă de la început, se numără şi făina. Mai exact, făina de secară. Vă vine sau nu să credeţi, aceasta poate face minuni pentru podoaba dumneavoastră capilară, scrie teotrandafir.com.

Se pare că în acest tip de făină există în mod natural o cantitate considerabilă de saponine. Făina de secară este uşor abrazivă şi astfel se transformă în alternativa ideală pentru şampon. Pe lângă acest lucru, această făină conţine o mulţime de nutrienţi importanţi pentru scalp şi păr, hrăneşte în profunzime şi contribuie la descâlcirea părului aspru. Totodată, are un nivel al PH-ului ideal pentru pielea capului şi de aceea menţine sănătatea rădăcinilor firului de păr şi ajută la obţinerea unui volum de invidiat.

Pentru a te spăla cu aceast ingredient trebuie să urmezi câţiva paşi simpli. În primul rând trebuie să cerni 2 linguri de făină printr-o sită foarte fină, în scopul de a îndepărta impurităţile. Adaugă apoi suficientă apă încât să obţii o pastă. Masează această pastă pe scalp şi păr timp de câteva minute şi clăteşte-te foarte bine.

Lucy trăia cu impresia că părul ei se va îngreuna şi făina va fi extrem de greu de îndepărtat, însă nu a fost deloc aşa. Ea este de părere că aceasta este una dintre cele mai eficiente variante pe care le-a încercat în aceşti trei ani de când a renunţat la şamponul din comerţ. Deşi trebuie să te clăteşti de 4-5 ori până vei îndepărta toată făina din păr, rezultatul va fi unul minunat: un scalp sănătos şi un păr puernic şi hidratat.

Mai multe articole despre:
păr şampon făină