MENIU

A început dezbaterea pe moțiunea simplă depusă de PSD! Monica Anisie: ”DA, sistemul educațional românesc are probleme”

Camera Deputaţilor a început, luni, dezbaterea pe moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 116 deputaţi.

Moţiunea intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată" este semnată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a solicitat retrimiterea moţiunii pentru a fi rescrisă deoarece nu respectă regulamentul.

 "Solicit retrimiterea moţiunii pentru a fi refăcută. În temeiul 107 din Regulament, preşedintele Camerei nu va lua în considerare moţiunile care au finalitatea unei moţiuni de cenzură. În moţiune se solicită demisia ministrului şi deci are o finalitate de moţiune de cenzură", a spus Florin Roman.

Monica Anisie s-a arătat bucuroasă că poate să discute despre Educație în Parlament.

”Educația ajunge destul de greu la cel aproape 100 de semnatari ai acestei moțiuni. Mă bucur că putem vorbi despre educație. Puteți să depuneți câte moțiuni doriți. DA, sistemul educațional românesc are probleme, dar nu de azi.

Nu îi scutiţi pe miniştrii PSD care au gestionat acest domeniu cei mai mulţi ani. Da, şcoala românească a rămas captivă unui sistem învechit. Nu este o şcoală care să ajute copilul sau tânărul încotro vrea să meargă. Sunt eu de vină? Sunt ministru de 7 luni.

Da, educaţia este esenţială, prioritară. Stimaţi parlamentari, am citit cu atenţie textul moţiunii. Chiar dacă textul pare desprins dintr-o comedie, voi răspunde serios acestor acuzații.

Câți dintre dumneavoastră, pornind de la nimic, ați fi reușit să faceți cât am făcut eu într-o situație dificilă?”, a spus Monica Anisie în discursul său.

/.,

Mai multe articole despre:
motiune monica anisie