MENIU

A împușcat o girafă și a pozat lângă animal. Ce a urmat după acest moment este incredibil

<p>V&acirc;nătoarea de trofee este legală &icirc;n mai multe țări africane</p>
<p>V&acirc;nătoarea de trofee este legală &icirc;n mai multe țări africane</p>
<p>V&acirc;nătoarea de trofee este legală &icirc;n mai multe țări africane</p>

O femeie din SUA a declanșat un val de furie pe Internet după ce a vânat o girafă neagră în Africa de Sud, iar pozele au ajuns pe rețelele sociale.

Tess Thompson, o vânătoare din Kentucky, a postat imaginile cu trofeul încă de anul trecut. Animalul, o girafă neagră, avea 18 ani, și a fost ucis în Africa de Sud.

”Rugăciunile pentru un trofeu unic mi-au fost ascultate azi”, a scris Thompson la momentul respectiv pe pagina de Facebook, alături de pozele cu uriașa girafă.

Anul acesta, o publicație din Africa de Sud a republicat pozele, și a atacat-o dur pe vânătoare, declanșând astfel un val de furie.

”O femeie albă din America, care este parțial neanderthaliană, vine în Africa și ucide o girafă foarte rară, mulțumită prostiei sud-africane. Numele ei este Tess Thompson. Vă rugăm distribuiți”, a scris publicația AfricaDigest.

Mii de comentatori din întreaga lume au criticat gestul femeii. ”Cum este posibil să îți placă să vânezi un astfel de animal?”, s-au întrebat mulți oameni.

Thompson s-a apărat spunând că girafa vânată nu este un animal rar și că ce a făcut a fost să conserve specia.

Ea a susținut la Fox News că animalul, prea bătrân pentru a avea pui, a ucis alte girafe mai tinere care erau capabile să se reproducă și că eliminarea sa ar fi prevenit astfel de cazuri în viitor.

Vânătoarea de trofee este legală în mai multe țări africane, în ciuda criticilor organizațiilor pentru protecția mediului.

Potrivit unui studiu BBC, în 2015, industria valora în jur de două miliarde de dolari în Africa de Sud.

 

 

Mai multe articole despre:
Africa de Sud vânătoare girafe Tess Thompson