MENIU

A furat mii de lei din conturile unor copii bolnavi! Cum a înșelat un bărbat mai multe mame

Un bărbat a furat mii de lei din conturile copiilor bolnavi

Un bărbat care escroca mame cu copii grav bolnavi a fost prins de polițiști. Individul le spunea victimelor că vrea să doneze și le cerea poze cu buletinele și cardurile. Astfel, bărbatul a furat mii de lei din conturile victimelor. Individul a mai fost condamnat în trecut și este arestat preventiv într-o altă cauză, potrivit Realitatea Plus. 

”Accesa prin programul de tip Home banking conturile victimelor și făcea transferuri bancare sau chiar achiziții direct pe online. 
Fapta pentru care a fost arestat este o faptă săvârșită destul de recent. El a fost arestat recent de către colegii de la IPJ Sălaj, iar în urma cercetărilor și instanța de la Tribunalul București a dispus o nouă măsură de arest preventiv. El a săvârșit faptele pentru care este cercetat când era în stare de libertate. Acum e în arestul central din cadrul Poliției Capitalei. 

Pedeapsa pentru operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice potrivit Codului Penal se pedepsește de la 6 luni la 3 ani cu închisoare, dar trebuie ținut cont că acesta a săvârșit infracțiunile în formă continuată. 

La acest moment, colegii desfășoară activități în vederea recuperării întregului prejudiciu și returnării către persoanele vătămate”, a declarat la Realitatea Plus Ciprian Romănescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.