MENIU

A fotografiat un păianjen-lup în curte, dar nimeni nu-l vede în poze. Tu îl recunoști? E uriaș

Păianjen-lup
Păianjenul-lup uriaș
Păianjen-lup
Păianjen-lup

Un britanic a găsit un păianjen uriaș și veninos în curtea proprie pe care l-a fotografiat înainte de a-l captura. Animalul este atât de bine camuflat încât aproape nimeni nu-l găsește în fotografii.

Păianjenul-lup avea aproximativ 4 cm, era de culoare maronie și stătea ascuns în iarbă. Mușcătura unui astfel de exemplar este extrem de dureroasă, dar nu pune în pericol viața oamenilor.

Fotograful amator Adam Newport l-a fotografiat în curtea proprie și a arătat fotografiile pe Facebook, însă nimeni nu l-a crezut până când nu a făcut un semn distinctiv pe poze, potrivit Daily Mail.

Păianjeni-lupi posedă venin toxic pentru insecte, însă inofensiv pentru oameni. Totuși, mușcăturile lor pot căuza dureri, inflamații și mâncărimi. Unele mușcături ale altor păianjeni au fost confundate cu cele ale păiajenilor-lupi.

Păianjenii-lupi sunt păianjeni solitari și nocturni. Aceștia sunt vânători activi, care călătoresc în căutarea prăzii. Se hrănesc cu diverse insecte sau alte artropode. Pentru ei un rol important are camuflajul, colorația le permite să fie greu observați. Ajungând prada, păianjenii vagabonzi execută o săritură și o apucă cu primele membre. Alții preferă să așteapte prada în vizuină și când aceasta se apropie ei brusc se năpustesc asupra victimei.

Mai multe articole despre:
paianjen-lup