MENIU

A fost găsită cocaină la Casa Albă - Clădirea a fost evacuată de urgență - Care a fost reacția lui Joe Biden

Casa Alba

A fost găsită cocaină la Casa Albă, duminică seara. Președintele Joe Biden nu se afla în clădire în momentul în care pulberea suspectă care s-a dovedit a fi cocaină a fost descoperită.

Duminică seară, Casa Albă a fost scena unui incident neobişnuit, care a stârnit controverse şi speculaţii. O pulbere suspectă, care s-a dovedit a fi cocaină, a fost găsită într-o zonă comună din Aripa de Vest, în timp ce preşedintele Joe Biden se afla la Camp David.

Cum a fost descoperită cocaina la Casa Albă

Potrivit Associated Press, care citează doi oficiali din cadrul forţelor de ordine, agenţii Secret Service făceau rondul de rutină, când au găsit praful alb într-o zonă accesibilă grupurilor de turişti, şi nu într-un anumit birou din Aripa de Vest.

Complexul a fost evacuat pentru scurt timp, în jurul orei locale 20:45, în timp ce echipele de pompieri şi de urgenţă au fost aduse pentru a face un test rapid, care a identificat preliminar cocaina.

Casa Albă a fost redeschisă în scurt timp, iar pulberea a fost trimisă pentru teste suplimentare.

Cum a reacţionat Biden la incidentul cu cocaina la Casa Albă

Biden şi familia sa au plecat vineri la Camp David şi s-au întors la Casa Albă marţi. Nu se ştie dacă preşedintele a fost informat despre incident sau dacă are vreo suspiciune despre originea sau scopul cocainei găsite la Casa Albă.

Secret Service, serviciul care se ocupă de securitatea oficialilor americani de rang înalt, a precizat într-un comunicat că măsura evacuării Casei Albe a fost una de precauţie, iar echipele de urgenţă şi pompieri din Districtul Columbia au fost chemate pentru a evalua şi a stabili că substanţa nu era periculoasă.

“Elementul a fost trimis pentru o evaluare suplimentară, iar o anchetă privind cauza şi modul în care a intrat în Casa Albă este în curs de desfăşurare”, a precizat Secret Service.

Ce implică incidentul cu cocaina la Casa Albă

Incidentul cu cocaina la Casa Albă ridică mai multe întrebări despre securitatea şi integritatea complexului prezidenţial, dar şi despre posibilele implicaţii politice sau diplomatice.

Cine a adus cocaina la Casa Albă şi cu ce intenţie? Cum a trecut substanţa de controalele de securitate? Cine ar putea fi responsabil sau implicat în acest caz? Ce mesaj transmite acest incident lumii despre administraţia Biden?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care rămân fără răspuns, cel puţin până când ancheta Secret Service va fi finalizată şi va face publice rezultatele.

Până atunci, incidentul cu cocaina la Casa Albă rămâne un mister neclarificat şi o sursă de polemici şi controverse.

Mai multe articole despre:
cocaina la casa alba joe biden