MENIU

A FOST EXECUTAT! A comis patru crime şi mai multe violuri

Unul dintre cei mai detestaţi criminali din Statele Unite, Anthony Shore, a fost executat, prin injectarea unei substanţe letale, într-un penitenciar din Texas, anunţă AFP. Bărbatul în vârstă de 55 de ani a primit pedeapsa capitală pentru patru crime şi mai multe violuri. 

Bărbatul, care trecea drept un soţ şi un tată respectabil, cu un talent muzical deosebit, a fost prins după opt ani de la comiterea ultimei crime care i-a putut fi atribuită, comisă în 1995. Atunci el a ucis o adolescentă de 16 ani, de origine hispanică, iar vinovaţia a fost dovedită pe baza testului ADN.

Anthony Shore a mai ucis o fetiţă de numai 9 ani şi o altă adolescentă de 14 ani. Condamnarea la moarte i-a fost însă pronuţată pentru violarea şi uciderea unei tinere de 21 de ani, în 1992. 

Bărbatul avea o existenţă aparent banală, muncea, era un tată grijuliu, iar în timpul liber cânta în cluburile de jazz. La sfârşitul anilor 90 a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva propriilor fiice, iar autorităţile i-au prelevat probe ADN, ceea ce a dus la demascarea sa.

La procesul său, în 2004, criminalul a cerut el însuşi să fie condamnta la moarte, dar în ultimii ani a depus mai multe cereri de revizuire a sentinţei, însă toate i-au fost respinse.

31 de state americane mai au încă în legislaţie pedeapsa capitală, însă unele dintre ele amână, de ani şi ani, punerea lor în aplicare.

Mai multe articole despre:
Statele Unite condamnat la moarte trump