MENIU

A fost dezvăluit primul portret pictat al regelui Charles III. Ce a căutat pictorul să surprindă: declarație emoționantă - FOTO

Regele Charles al III-lea / Captură foto

Artistul britanic Alastair Barford, care a pictat-o pe regina Elizabeth II acum câţiva ani, a realizat primul portret al noului monarh. Imortalizarea Regelui Charles III pe pânză reprezintă o premieră de la urcarea pe tron, în luna septembrie a anului trecut. Vorbim despre un portret realizat în ulei, lucrarea fiind realizată în două săptămâni. 

„Am vrut să reflect caracterul său cald şi sensibil, empatia care emana din interacţiunile lui cu oamenii. Am vrut să prezint o expresie de simpatie”, a explicat pictorul, relatează Sky News preluat de News.ro.

Potrivit presei britanice, regele Charles III nu ar fi pozat special pentru realizarea acestui portret, Alastair Barford bazându-se în realizarea lucrării doar pe fotografiile şi schiţele pe care moștenitorul Coroanei Britanice le-a realizat în timpul unei recepţii la Palatul Buckingham, în februarie anul trecut.

Pictorul este binecunoscut familiei regale. Potrivit Daily Mail, Barford a fost unul dintre beneficiarii Queen Elizabeth Scholarship Trust, un fond dedicat sprijinirii artizanilor britanici. De altfel, el a realizat un portret al Reginei Elizabeth II în anul 2015.

Deşi acest portret al lui Charles III a fost comandat de Palatul Buckingham, nu putem vorbi însă depre un portret oficial. Pictura va apărea însă pe coperta Illustrated Coronation Edition, pe 30 martie, care va însoţi încoronarea regelui, programată la Londra pe 6 mai.