MENIU

A fost descoperită cea mai mare statuie a lui Buddha din lume

Statuia lui Buddha

În provincia Guizhou din China a fost descoperită, în mod surprinzător, o nouă statuie a lui Buddha, una de dimensiuni uriașe.

Descoperirea a fost făcută în vegetația extrem de deasă din zonă. Deși nu este nouă, statuia a rămas ascunsă pentru mii de ani, fiind scoasă la lumină în urma procesului de defrișare a regiunii.

Sculptura are peste 50 de metri înălțime și este cea mai mare din lume, întrecându-l pe Marele Buddha din Leshan, din Provincia Sichuan, care a fost crestată într-o stâncă a muntelui Lingyun. Până în prezent aceasta era cea mai mare reprezentare a zeității.

Potrivit presei din China, doar capul noului monument măsoară 16 metri și a fost sculptat într-o singură stâncă. Bustul acoperă restul muntelui.

Potrivit legendei, doi călugări ar fi autorii acestei sculpturi gigantice, scrie simplegade.ro. În timpul dinastiei Tang (618-907 dHr), supranumită Epoca de Aur a civilizației chineze, acești doi călugări, Maestrul Hai Nang și discipolul său, Hai Tung, și-au propus să facă două statui foarte mari ale lui Buddha în roca munților pentru a înlătura spritele rele și pentru a preveni dezastrele naturale.

Mai multe articole despre:
buddha budism statuia lui buddha