MENIU

A efectuat un salt de la 4.500 metri înalțime, dar nu i s-a deschis parașuta. Povestea unui soldat SAS, care a supraviețuit în mod MIRACULOS

Salt parașuta - imagine cu notă sugestivă

Poveste cu final fericit, așa ar putea fi rezumată situația prin care a trecut un militar britanic, a cărui parașută nu s-a deschis corect în timpul saltului efectuat de la 4500 de metri înălțime. Bărbatul a căzut printr-un acoperiș din California, ajungând în bucătăria casei după ce a trecut prin plăcile de lemn și prin straturile de izolare a locuinței. Neașteptat, însă, în urma impactului, soldatul s-a ales cu ”răni minore”.

Militarul, al cărui nume nu a fost făcut public, sărise dintr-un avion în cadrul unui exercițiu Halo - High Altitude Low Opening (Salt de la mare altitudine cu deschidere a parașutei la doar câteva sute de metri de sol), o tehnică folosită de forțele speciale, relatează HotNews.ro.
 
El a pierdut, însă, controlul saltului în momentul în care s-a apropiat de sol în cadrul exercițiului făcut lângă Camp Roberts.
 
Localnicii povestesc că l-au văzut pe parașutist învârtindu-se necontrolat în aer.

Fotografiile de la fața locului arată o gaură în acoperiș și militarul în uniforma forțelor speciale britanice SAS întins pe jos, pe podeaua unei camere ce pare a fi bucătăria.

”Am fugit să văd dacă este ok, avea ochii deschiși, dar nu eram sigură dacă a pățit ceva. Este un miracol, cred eu, serios. Cine aterizează așa, fără parașută, și supraviețuiește”, a spus o femeie.

Poliția a anunțat că parașutistul era conștient în momentul în care au ajuns forțele de intervenție, "șocat și acuza dureri, dar nu avea răni vizibile”.

Ministerul britanic al Apărării a transmis, printr-un comunicat de presă, că ”a avut loc un incident de parașutism ce a implicat un soldat britanic ce se antrena alături de aliații americani în California. Soldatul a suferit răni minore, care se vindecă bine”.