MENIU

351 de plângeri penale împotriva Jandarmeriei, după ,,mineriada'' din 10 august

<p>Bărbatul &icirc;n alb, coordonatorul jandarmilor din 10 august,&nbsp;colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv</p>

351 de plângeri penale au fost depuse până în acest moment în urma violențelor de la protestul din 10 August. În plus, procurorii militari au cerut explicații Jandarmeriei Române cu privire la acei jandarmi care aveau indicativul de pe cască acoperit cu bandă izolatoare în seara protestului.

Numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 351, se arată într-o informare a Parchetului general de luni, 20 august:

"STADIUL CERCETĂRILOR ÎN DOSARUL PRIVIND EVENIMENTELE DIN 10 - 11 AUGUST 2018

În urma activităților desfășurate în cursul zilei de astăzi, 20 august 2018, în dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat în București, zona Piața Victoriei, în data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat rănirea mai multor persoane, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 351.

Menționăm că, din motive organizatorice, pentru o bună desfășurare a cercetărilor, audierile se vor efectua în continuare atât la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, din Bulevardul Libertății nr. 12, sector 5, București, cât și la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, situat în strada George Georgescu, nr. 3, sector 4, București, în cauză fiind dispuse măsuri în vederea identificării persoanelor care au săvârșit acte de violență".

Mai multe articole despre:
protest 10 august