MENIU

A băut patru litri de apă pe zi, iar rezultatele sunt uimitoare. Cât de mult i-a schimbat viaţa

Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă bei 4 litri de apă pe zi timp de o lună? Un jurnalist al portalului „Thrillist” a decis să întreprindă un experiment ciudat pentru a testa efectele acestei practici vreme de 30 de zile. 

La sfârșit, bărbatul a relatat în amănunt experiențele trăite și transformările suferite, mărturisind că nu ar fi bănuit niciodată că un lucru atât de banal i-ar putea schimbă viață atât de drastic.

Ziua 1: Să înceapă balul

Fiind vorba de o cantitate mare de apă, am înlocuit sticlele mici cu un bidon cu volumul de fix 4 litri, de care nu m-am despărțit niciodată. E foarte greu să te mobilizezi să bei atât de mult lichid zilnic și să nu te abați nicicând de la planul trasat. M-am înarmat însă cu multă răbdare și m-am ambiționat să îmi duc experimentul la capăt fără să trișez deloc.

Ziua 5: Urinez o dată la fiecare 20 de minute

Corpul are într-adevăr o mare nevoie de apă, este o nevoie ce trebuie satisfăcută din plin. Suntem alcătuiți în proporție de 60% din apă, dar cine se încumeta să bea zilnic 4 litri de lichid? Am ajuns să beau apă tot timpul, chiar și atunci când nu mi-e sete. Mă simț mereu satul și „plin”, cu toate că mănânc mai puțin. Merg la baie tot mai des, cam o dată la 20 de minute. Am ajuns să merg la baie atât de des încât cei din jur m-or bănui că mă duc să prizez ceva pe nas. Oriunde aș fi în oraș, la fiecare a doua băutură comandată, dau pe gât și un pahar cu apă.

Ziua 10: Am devenit... mai frumos?

Mă simt diferit, mai ales când mă trezesc dimineață. De obicei am nevoie de o cană zdravănă de cafea ca să mă dezmeticesc, dar acum mă simt energizat și odihnit imediat după ce mă dau jos din pat. Mă simț mult mai bine și chiar arăt mai bine. Nu știu dacă nu e și un efect placebo la mijloc, dar am senzația că părul și pielea au căpătat o textură mai sănătoasă. Radiez, ce să mai! Problema e că mi-e greu să mă obișnuiesc cu căratul apei peste tot pe unde mă duc. Și când mă bag în pat am grijă să am la îndemână o sticlă cu apă. Parcă încep să capăt și mai multă forță musculară.

Ziua 15: Mă simt plin de energie

Cu siguranță am mult mai multă energie ca înainte, aproape că am scos definitiv tabietul cafelei din programul zilnic. E o schimbare majoră, având în vedere că beam vreo trei căni de cafea pe zi. Seară când ies să alerg, simt că am mai multă vlagă, alerg mai repede și mai mult decât de obicei. Acum și dorm mai bine. Mi se face o sete groaznică atunci când nu beau apă. Se pare că organismul meu s-a adaptat la noul stil de viață, iar eu mă simt un cu totul alt om.

Ziua 20: Prietenii îmi spun că arăt mai fericit și că am un tonus mai bun

Singura constantă de la începutul experimentului și până în prezent este faptul că merg la baie tot timpul și că urina este complet incoloră. Prietena mea mi-a spus că am tenul mai curat, iar eu simt că am tot mai multă energie. Sună ciudat, dar chiar mă simt mai bine. Nu mai consider o corvoadă faptul că beau apa în cantitățile astea. M-am adaptat, iau lucrurile ca atare.

Ziua 30: Detoxifiat și energizat

Ultima zi a provocării mele. Alerg în continuare între toaletă și birou, și îmi e mereu sete. Am câștigat, în schimb, mult mai multă energie, nu-mi vine să cred! Recunosc, e exagerat să bei patru litri de apă pe zi, dar pe de altă parte am ajuns să conștientizez mai bine și că înainte nu beam suficientă apa. Voi continua să beau mai multă apă pe viitor, efectele sunt remarcabile.

Nu trebuie neapărat să încerci să bați recordul, dar impune-ți mereu să bei mai multă apă decât de obicei. Experimentează, vezi care este cantitatea de apă de care are nevoie corpul tău, apoi menține ritmul. Vei vedea și simți îmbunătăţirile după prima săptămână.

Sursă: secretele.com

Mai multe articole despre:
apă detoxifiere consum de apă