MENIU

A băut în fiecare seară câte o cană de ceai de frunze de nuc. E incredibil ce s-a întâmplat

<p>A băut &icirc;n fiecare seară c&acirc;te o cană de ceai de frunze de nuc. E incredibil ce efect a avut</p>

Nucul este un pom fructifer cu o multime de utilizari si beneficii asupra sanatatii. Daca fructele sale delicioase sunt apreciate in bucatarie, afla ca frunzele sale, de pilda, iti pot fi de ajutor in tratarea ori prevenirea unor afectiuni, cat si la prepararea unor tratamente cosmetice. Descopera care sunt beneficiile frunzelor de nuc asupra frumusetii si sanatatii tale!

Frunzele de nuc sunt o parte importanta a medicinei naturistei romanesti, dat fiind faptul ca sunt ticsite cu substante cu proprietati uimitoare. In frunzele de nuc se regasesc taninuri elagice, plus o varietate de derivati de naftochinona, carora li se adauga acidul cafeic, acidul ascorbic, glicozidele flavonice, p-cumaricul si o cantitate redusa de ulei volatil.

Infuzia de frunze de nuc are o influenta pozitiva asupra sistemului digestiv, contribuind la imbunatatirea digestiei, dar si la tratarea unei palete largi de afectiuni.

Pregateste infuzia adaugand 1 lingurita de frunze la 250 ml apa clocotita. Acopera cana si lasa la infuzat timp de 10 minute. Se recomanda consumul a 2-3 cani de infuzie de frunze de nuc pe zi.

Ceaiul poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul enteritei, gastritei si a inflamatiilor intestinale, actionand si ca un antidiareic eficient.

Beneficiile frunzelor de nuc asupra sanatatii sunt insa mult mai complexe de atat! Astfel, infuzia de frunze de nuc este utila in diabetul zaharat, hepatite, icter, candidoze, leucoree, rahitism, intoxicatii cu metale grele, incontinenta urinara.

De asemenea, decoctul de frunze de nuc poate fi folosit pentru a trata arsurile solare, dar si alte probleme ale pielii, precum dermatita, acneea, eczemele si furunculozele.