MENIU

A apărut al doilea candidat la şefia DNA, un fost adversar al lui Kovesi

A apărut al doilea candidat la şefia DNA, un fost adversar al lui Kovesi

Procurorul militar Nicolae Lupulescu este al doilea magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcţia de şef al DNA. Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Procurorul Lupulescu este cel care, în 2015, a contestat şi a pledat împotriva unei solicitări a şefei de atunci a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit site-ului Ministerului Public, Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Parchetul Militar din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a fost detaşat la MApN, din martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

În 2017, Nicolae Lupulescu a candidat pentru funcţia de şef al DIICOT, din postura de şef-adjunct al secţiei militare a DNA.

În toamna lui 2015, după tragedia din clubul Colectivt, Laura Codruța Kovesi a emis o ordonanță în care solicită cercetarea șefului ISU Bacău într-un dosar care fusese deja clasat de 2 ori, ultima dată chiar de către procurorul Nicolae Lupulescu.

Acesta a mers în instanță și a pledat împotriva redeschiderii cerute de Kovesi, a scris la vremea respectivă tolo.ro. 

Printre altele, Nicolae Lupulescu a condus ancheta privind accidentul aviatic de la Tuzla din 5 iulie 2010, soldat cu moartea a 12 militari.

Este cea de-a doua candidatură depusă pentru şefia DNA, după Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.

La prima selecţie, din 27 iulie, niciunul dintre cele patru candidaţi nu a fost considerat suficient de bun de către Ministerul Justiţiei.

Mai multe articole despre:
DNA