MENIU

"Așa începe dictatura. Fosta Miliție răspunde la un ordin venit de la partid"

Stelian Tanase

Scriitorul și jurnalistul Stelian Tănase critică în termeni duri decizia Poliției Române de a executa "ordine inepte" venite de la partid, fără nicio bază legală, referindu-se la dosarul penal deschis pe numele românului cu numere anti-PSD.

"E vorba despre un act de un arbitrariu total. Poliția s-a plasat în afara legii. Nu mai e un apărător al ei. Mîine oricare dintre noi poate fi ridicat de pe stradă, dus la secție și băgat la zdup printr-un ordin venit de la partid. Legea nu ne mai apără", scrie Stelian Tănase într-un editorial intitulat "Cum începe o dictatură".

Scriitorul contestă "reacția prostească" pe care a avut-o PSD-ul dînd ordin să fie oprită mașina românului venit din Suedia. Dacă va fi întrebat, Liviu Dragnea va spune că nu știe nimic despre acel Audi și nici despre plăcuțe, spune Stelian Tănase, care consideră că acesta a avut o reacție disproporționată, paranoica, de panică.

"Abia după tevatura de ieri afacerea va avea o mare răspîndire și va produce un efect maxim anti-PSD", arată editorialistul.

"Am asistat la o penibilă mostră de slugărnicie. Și nu numai. Așa începe o dictatură – cu mici incălcări (de fapt mari) ale drepturilor cetățenilor, cu acte de arbitrariu și de dictat. Cu încălcarea legii chiar de aceia care ar trebui să o apere", mai scrie jurnalistul.

Mai multe articole despre:
Stelian Tănase