MENIU

Așa îți construiești un calculator de gaming ieftin, dar foarte performant

Un PC performant nu trebuie să coste neapărat mulți bani. Acestea de mai jos sunt câteva componente cu care vă puteți construi propriul PC de gaming.

Atunci când cineva intenționează să-și cumpere un PC, de foarte multe ori trebuie să aleagă între două opțiuni: fie optează pentru un sistem deja făcut, fie își alege componentele singur, urmând să asambleze calculatorul ulterior. Alegerea unui sistem deja construit vă ușurează foarte mult treaba, din moment ce nu veți mai fi nevoiți să căutați fiecare componentă pe internet. Chiar și așa, procesul s-ar putea dovedi mai dificil pentru unii care se hotărăsc mai greu în astfel de privințe.

De cealaltă parte, achiziționare componentelor separat are avantajele și dezavantajele ei. Principalul punct în minus este timpul pierdut căutând cel mai bun preț pe diferitele magazine online. De asemenea, îmbinarea lor s-ar putea dovedi dificilă pentru unii mai puțin experimentați, fapt ce i-ar putea descuraja pe mulți dintre ei. Cu toate acestea, produsul final obținut are toate șansele să beneficieze de un raport calitate/preț cu mult superior sistemelor deja asamblate.

Cei de la Forbes au prezentat de curând un articol în care detaliază foarte clar metoda prin care vă puteți construi un sistem de gaming cu aproximativ 400 de dolari. Desigur, prețurile erau valabile pentru America, așa că ne-am uitat pe oferta magazinelor din România pentru a găsi cele mai bune oferte disponibile. Prețul pe care l-am obținut a fost de aproximativ 2.250 de lei, componentele fiind în mare parte aceleași, cu excepția RAM și a carcasei. Să vedem deci ce am putea include într-un PC de gaming de buget. Menționăm că prețurile sunt valabile în perioadă curentă, acestea putând să varieze pe viitor.

Vezi aici cum faci un PC de gaming de buget







Mai multe articole despre:
PC computer pc de gaming