MENIU

Protest în Piața Victoriei, ziua 11. Mii de oameni, în stradă: "Singura soluție, propria evoluţie"

A 11-a zi de proteste în Piața Victoriei. Românii nu au renunţat şi s-au adunat din nou în fața Palatului Victoria. Demonstranții s-au înarmat, la fel ca în ultimele 10 zile, cu steaguri ale României, Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii, vuvuzele și pancarte cu mesaje antiguvernamentale. 

UPDATE 22.00. Manifestanții din Piața Victoriei au început să plece, după ora 22:00. Timp de câteva ore, protestatarii au scandat împotriva Guvernului, au fluierat, au suflat în vuvuzele, au scandat lozinci și au bătut la tobe. 

Ca și în serile trecute, cei prezenți în Piața Victoriei au cântat imul și au aprins luminile de la telefoanele mobile.

Manifestanții au purtat pancarte pe care era scris ''Singura soluție, propria evoluție'', ''Când nedreptatea devine lege, rezistența e o datorie'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Corupția ucide!'', ''Hoții la pușcărie'', ''Ziua muncesc, noaptea te păzesc''.

UPDATE 20.45: Numărul celor care au ieșit în stradă în această seară crește considerabil de la un moment la altul. Nu mai puțin de 7.000 de persoane protestează, la această oră, în fața clădirii Guvernului. 

Vuvuzelele răsună în Piața Victoriei la unison cu claxoanele mașinilor care trec prin această zonă. Totodată, demonstranții flutură steagurile României, Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii și scandează revoltați împotriva Executivului. 

UPDATE 20.30: Protestul din Piața Victoriei a luat amploare. Aproximativ 5.000 de oameni scandează în acest moment împotriva Guvernului Grindeanu. 

Românii au anunțat proteste masive și pentru weekend, duminică fiind așteptați peste un milion de oameni în stradă. 

UPDATE 20.20: Românii îndură frigul și protestează pentru a 11-a zi consecutiv în fața Palatului Victoria. Oamenii susțin că nu mai au încredere în Guvernanți. Referitor la prezența fostului ministru al Justiției Florin Iordache în Piața Victoriei, demonstranții spun că nu l-au văzut și că dacă a fost, totuși, la protest, acesta a fost foarte bine camuflat.  

"Dacă a fost în Piață, a fost foarte bine deghizat. Altfel nu-mi explic de ce nu l-a văzut nimeni. Politicienii trebuie să audă că nu mai avem încredere.  Cel puțin Guvernul Grindeanu, ei trebuie să înțeleagă că încrederea noastră în dânși a încetat. Nu am lipsit nicio zi de la proteste, tocmai din acest motiv", a declarat la Realitatea TV unul dintre protestatari. 

Florin Iordache a declarat, vineri seara, că a fost în mijlocul protestatarilor și că a constatat că aceștia nu au citit conținutul ordonanțelor de urgență care i-a scos din case. 

UPDATE 20.00: Câteva sute de persoane sunt la această oră în Piața Victoriei. Protestatarii scandează deja cunoscutele mesaje "Demisia!", "Noaptea ca hoții", "Jos Guvernul!" sau "PSD, ciuma roșie". 

UPDATE 18.00: Peste 100 de persoane sunt în acest moment în fața Palatului Victoria, care suflă în vuvuzele și afișează pancarte cu mesaje antiguvernamentale. Șoferii care trec prin zonă claxonează în semn de solidaritate cu cei din stradă.

Câteva zeci de persoane s-au adunat încă de la orele prânzului în Piața Victoriei, pentru a protesta pentru a 11-a zi consecutiv față de Guvernul Grindeanu și coaliția parlamentară PSD-ALDE. 

Astăzi este ziua în care ar fi trebuit să intre în vigoare OUG 13, principalul motiv pentru care oamenii s-au revoltat împotriva Executivului. Actul normativ care a scos din case peste 500.000 de români a fost, însă, abrogat de Guvern printr-o altă Ordonanță de Urgență. 

Totodată, în urma demonstrațiilor, Florin Iordache a demisionat din funcția de ministru al Justiției, în locul său fiind numită interimar Ana Birchall, ministrul delagat pentru Afacerile Europene. 

Cu toate acestea, românii au continuat să iasă în stradă atât în Capitală, cât și în alte orașe din țară. Joi seară, în jurul orei 21.00, nu mai puțin de 5.000 de protestatari s-au aflat în Piața Victoriei. De asemenea, marți și miercuri, mulțimea din fața clădiri Guvernului a numărat peste 10.000 de pesoane revoltate. 

În paralel, au avut loc contramanifestații în fața Palatului Cotroceni, acolo unde susținătorii Executivului au scandat împotriva lui Klaus Iohannis. 

Mai multe articole despre:
proteste guvern Piaţa Victoriei oug 13