MENIU

"99 DE ZILE DE LIBERTATE". Un experiment care ne propune să regăsim viaţa fără Facebook

99 de zile fără FACEBOOK.

Ca urmare a reacţiilor masive de nemulţumire generate de experimentul psihologic derulat de Facebook fără ştirea utilizatorilor, dar şi a studiilor care arată că activitatea în reţeaua socială are un impact negativ asupra psihicului, o agenţie din Olanda propune utilizatorilor un alt experiment.

Oricine se poate alătura provocării 99 Days of Freedom, care presupune o pauză de trei luni de la activitatea în reţeaua socială, în vederea observării efectelor acestei “abstinenţe” asupra stării generale a indivizilor, scrie totb.ro.

Un utilizator petrece zilnic, în medie, 17 minute pe Facebook, fie că se loghează voit şi interesat, fie că o face dintr-un automatism. Olandezii de la agenţia creativă Just îşi propun nu doar să ofere doritorilor 28 de ore în plus pe durata experimentului 99 de zile de libertate, ci şi să îndemne la reflecţie pe marginea impactului pe care îl are timpul alocat reţelei sociale.

"Credem că adevărata fericire se întâmplă în viaţa reală. Voi prefera oricând un compliment adevărat faţă de un Like, la fel cum prefer să vorbesc faţă-n faţă cu oamenii, decât la telefon. Facebook nu este decât un foarte bun exemplu de serviciu digital foarte adictiv, recunoscut pentru consumul ridicat de timp", arată Merijn Straathof, de la agenţia Just.