MENIU

9 cazuri de infectare cu subvariantele Omicron, în România, în ultima săptămână - raport INSP

Sursa foto: Pixabay

Nouă cazuri de infectare cu subvariantele Omicron aflate la originea noului val de coronavirus din Africa de Sud sau Portugalia s-au înregistrat săptămâna trecută, în România, informează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), în raportului săptămânal dat publicității. 

Astfel, potrivit sursei citate, 2 cazuri de infectare au fost depistate în România săptămâna trecută cu BA.4 și 7 cu BA.5, și aici vorbim despre cele două subvariante ale Omicron care au generat noul val de îmbolnăviri din țări precum Africa de Sud sau Portugalia și care au fost clasificate ca „variante care determină îngrijorare (VOC)” de Centrul european pentru controlul bolilor (ECDC)

„În săptămâna 23 (6-12 iunie, n.red.) au fost confirmate 93 cazuri cu varianta Omicron, din care 92 sunt
VOC. Până la data de 12 iunie 2022 au fost confirmate 5925 cazuri cu varianta Omicron (VOC). Dintre acestea, la 2570 a fost detectată sub-varianta BA.2 (43%). În S 23 a fost detectată sub-varianta BA.4 la 2 cazuri. La 7 cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5”, se arată în raportul INSP.

Institutul anunță, de asemenea, că în prima săptămână din iunie au fost depistate doar trei cazuri de infectare cu subvarianta BA.5 și niciuna cu BA.4.