MENIU

8 animale moarte și peste 30 ținute în condiții improprii, în afara unei localități din Ilfov! Poliția a deschis dosar penal pe numele unei femei

Câțel - imagine de arhivă

Poliţiştii ilfoveni au deschis dosar penal şi cercetează o femeie pentru ucidere cu intenţie a animalelor, întrucât a ţinut zeci de cai şi câini în condiţii necorespunzătoare. 

În timpul percheziţiilor efectuate au găsit 84 de animale, cai şi câini. La momentul perchezițiilor, 7 dintre cabaline erau decedate. Ulterior a decedat un alt cal, fapt ce a ridicat numărul deceselor cabalinelor la 8.

”În urma unor informaţii investigativ operative, la data de 2 februarie a.c., poliţiştii Staţiunii Snagov s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere cu intenţie a  animalelor. La data de 3 februarie a.c., cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov.

”În fapt, în perioada noiembrie 2022 şi până la data efectuării percheziţiei, femeia nu ar fi asigurat condiţiile de bunăstare a animalelor respectiv apă, hrană şi adăpost corespunzător sezonului rece, condiţii necesare supravieţuirii, fapt ce ar fi dus la decesul a 8 exemplare de cabaline. La percheziţii poliţiştii au descoperit 84 de animale, 7 cabaline fiind decedate, iar celelalte  77 de animale, respectiv  36 cabaline, 2 ponei 2 măgari şi 37 de exemplare canine au fost găsite în viaţă.

Întrucât animalele se aflau într-o stare de pericol, pentru protejarea acestora, poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor au  emis  ordine de plasare pentru 74 de animale, respectiv 39 de ecvine şi 35 de exemplare canine. Facem precizarea că la faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, ai Consiliului Judeţean Ilfov, medici veterinari din cadrul unei  fundaţii de profil şi reprezentanţii unui adăpost pentru cai”, a anunță Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Ilfov, într-un comunicat.

 

 

Mai multe articole despre:
cai caini perchezitii ilfov dosar penal femeie