MENIU

7 alimente sănătoase pe care n-ar trebui să le mănânci

7 alimente sănătoase pe care n-ar trebui să le mănânci

Multi oameni cred ca au o dieta sanatoasa, insa, dupa ce un specialist isi arunca un ochi pe lista lor de alimente, afla ca lucrurile nu stau deloc asa.

Nu e de mirare, avand in vedere ca sunt inconjurati de produse etichetate drept „fara zahar”, „produs 100% natural” sau chiar „organic”.

Iata o lista cu produsele sanatoase pe care n-ar trebui sa le mananci deloc. Multe dintre ele nu sunt sanatoase. Unele contin zahar sau declanseaza inflamatii in corp, te dezechilibreaza din punct de vedere hormonal etc.

Iata, asadar, ce nu ar trebui sa incluzi in planul tau alimentar.

1. Suc de fructe

Atunci cand este consumat peste masura, sucul proaspat de fructe e la fel de rau sau aproape la fel de rau ca bauturile carbogazoase. Doar gandeste-te: atunci cand bei odata 2,5 l de suc de portocale este ca si cum ai manca 6-7 portocale in cateva secunde sau in cel mult un minut. Cat ti-ar lua sa mananci fructul in sine (ca sa nu mai vorbim ca acestea contin si multe fibre)? Pericolul din aceasta bautura provine de la fructoza. Un studiu publicat in jurnalul Nutrition a descoperit concentratia de fructoza in sucul de fructe ajunge pana la 45.5g per litru. In cazul bauturilor carbogazoase, concentratia este de 50g. Corpul uman nu este construit sa gestioneze o cantitate atat de mare de fructoza. Glucoza este combustibilul organismului insa ar trebui sa stii ca ea este procesata aproape in totalitate de ficat care o transforma in grasime.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.

Mai multe articole despre:
dietă