MENIU

7 alimente care te fac să mănânci şi mai mult. Duşmanii ascunşi din farfurie

Alimente care te fac să mănânci şi mai mult

Nu orice aliment pe care îl consumi îţi va potoli foamea şi te va ajuta să nu mai mănânci câteva ore bune.

Iată câteva alimente care îţi deschid şi mai tare apetitul:

Pâinea integrală de grâu

Are un conţinut bogat de fibre, dar este, de asemenea lipsită de grăsimi nesăţioase şi proteine. Pentru a-ţi ţine de foame, combină pâine cu unt de arahide, ouă sau avocado. Caloriile din aceste produse oferă grăsimi, proteine şi fibre şi vei reuşi să păcăleşti foamea pentru un timp mai lung. Nu exagera, însă, cu untul de arahide, două linguri la o gustare este de ajuns!

Sucul de fructe

Fructele oferă o mulţime de vitamine, minerale şi fibre, dar au aproape zero proteine sau grăsimi. Fără acestea, ai putea avea sentimentul că nu ai mâncat nimic. Sucul de fructe nu oferă organismului atât de multe beneficii ca în cazul în care ai mânca fructele proaspete.

Albuşurile de ouă

Deşi ouăle au un conţinut de proteine care ar trebui să te facă să te simţi sătul, albuşul de ou este foarte sărac în calorii şi practic fără grăsimi. Asta înseamnă că vei termina de mâncat şi vei fi nesatisfăcut, ceea ce ar trebui să te determine să consumi ouăle întregi, cum ar fi sub formă de omletă. Gălbenuşul conţine substanţe nutritive sănătoase, împreună cu unele proteine şi grăsimi sănătoase, scrie eva.ro.