MENIU

666 - numărul fiarei. Cât de malefic este acest simbol?

666 - numărul fiarei. Cât de malefic este acest simbol?

Este aproape imposibil să nu fi auzit de reputația pe care o are numărul 666, zis și numărul bestiei sau al fiarei.

Cei de la canalul de YouTube Numberphile au explicat că numărul 666, pe cât de simetric este, nu are vreo proprietate matematică remarcabilă. Totuși, dacă privim în trecut, acest număr dezvăluie câte ceva despre felul în care a fost scrisă Biblia.

În cartea „Revelația”, când este descrisă viziunea despre apocalipsă, referința la numărul 666 ar putea să nu fie ceea ce credeau oamenii până acum. De fapt, 666 este folosit drept un cod, unul nu foarte subtil, pentru cei care știau să citească în vremea Noului Testament.

Textul original era scris în greaca veche. În greaca veche, numerele erau scrise drept litere, la fel ca în ebraică, cealaltă limbă principală a textelor biblice originale. Numerele mici, precum 1, 2 și 3, reprezentau primele litere din alfabetul grecesc, alpha, beta și gamma.

Numerele mai mari, preum 100, 1.000 și 1.000.000 reprezentau o combinație specială de litere. Așadar, orice cuvânt avea și o combinație numerică. În cartea „Revelația” scre: „Lăsați-l pe cel cu înțelegere să socotească semnificația numărului fiarei, căci este numărul unui om. Numărul lui este de 666″.

Așadar, ce înseamnă numărul 666 tradus? Răspunsul este „Neron Kesar”, varianta în ebraică pentru „Nero Cezar”. Pe atunci, Imperiul Roman era urât, iar împăratul Nero Cezar nu era neapărat preferatul oamenilor. Acesta era considerat deosebit de malefic, motiv pentru care istoricii au căutat dovezi care să ateste acest lucru în Biblie.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
666 simbol numărul fiarei greaca veche Nero Cezar