MENIU

6 sfaturi că să ai picioare sănătoase pregătite pentru vară

A venit vara acum este timpul pentru pantaloni scurţi şi papuci. Însă pentru că picioarele tale să facă senzaţie trebuie să le îngrijeşti într-un mod corespunzător.

Iată 6 sfaturi despre cum să ai picioare sănătoase pregătite pentru vară:

1. Scapă de băşici

Purtarea acelor sandale noi şi la modă are un preţ: băşicile dureroase. Primul pas pentru a le preveni este, spun specialiştii, purtarea unor încălţări confortabile. Alege încălţămintea făcută din piele sau din alte elemente moi, apoi încălţa-te şi plimbă-te acasă timp de o ora pentru a fi sigură că nu îţi vor cauza durere mai târziu. De asemenea, poţi acoperi cu leucoplast cu rivanol orice punct dureros atfel încât să previi frecarea pielii de pantof/sanda care să creeze băşicile.

2. Cum să pevii şi să tratezi călcâiele uscate şi crăpate

Purtarea unor pantofi decupaţi la spate pot mari bătătură pe călcai, iar mai târziu va duce la crăparea pielii. Dacă crăpăturile sunt foarte adânci tratează-le cu ulei cu antibiotic şi acoperă-le cu bandaje. În acelaşi timp însă, călcâiele uscate şi crăpate pot anunţă fungi, psoriasis, probleme cu tiroidă şi diabet, iar dacă eşti îngrijorată ar trebui să mergi la un specialist pentru un control.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO. 

Mai multe articole despre:
picioare băşici călcâie crăpate