MENIU

6 nave românești au traversat Dunărea de urgență, după atacul cu drone din portul Reni 

Șase nave românești care se aflau în Portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc, după ce rușii au atacat zona cu drone. „Cu astfel de probleme nu ne confruntăm prea des. Dar trebuie sânge rece și să mergem înainte”, a transmis conducerea Căpităniei Zonale Galați.

Atacul cu drone a avut loc la aproximativ 25 de kilometri de orașul Galați. Potrivit directorului Capitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză, după momentul exploziilor din portul Reni, șase nave românești au solicitat permisiunea de a traversa Duărea pe malul românesc. Vapoarele nu au suferit avarii.

„Azi-noapte, după ce s-au primit informații la Port-Control am încercat să diminuăm riscul de tranzitare a zonei. Navigația nu a fost oprită. Au fost nave sub  pavilion românesc care au cerut să părăsească portul pentru a-și asigura securitatea. Este vorba șase nave românești. Tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat în bazinul Portului Reni, una din drone a lovit clădirea port control Reni”, susține directorul Căpităniei Zonale Galați.

Nu au fost impuse restricții de circulație

Potrivit sursei citate, pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, și Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a anunțat că nu există nicio restricție de circulație pe Dunăre, în apele românești. 

„Ne-am consultat cu cei de la AFDJ și nu există niciun motiv pentru a interzice tranzitarea zonei. Navigația se desfășoară în zonă. Normal că orice problemă de genul acesta generează emoție. Nu poți să știi cum se dezvoltă o chestie de genul acesta. Cu astfel de probleme nu ne confruntăm prea des. Dar trebuie sânge rece și să mergem înainte”, a adăugat Vlăduț Brânză. 

Armata Română, mesaj ferm după atacul de la graniță - Cum este afectată securitatea României de bombardamentele rușilor

Rușii au atacat portul ucrainean Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați

În noaptea de 24 iulie, rușii au atacat cu drone Shahed-136 în regiunea Odesa. Ținta dronelor a fost infrastructura portuară a Dunării. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare antiaeriană ucrainean. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în portul Reni, dar și sistemele antiaeriene care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.