MENIU

6 metode de a scăpa de stres într-un minut

6 metode de a scăpa de stres într-un minut

Prea puţini dintre noi ne permitem să fugim un weekend la munte ca să scăpăm de stres. Pe unii ne ţine timpul, pe alţii – finanţele, iar pe alţii ambele impedimente.

Există însă soluţii la îndemână oricui care vrea să scape un pic de stres. Acestea nu implică nici costuri ridicate şi nici timp special alocat.

Grijile de zi cu zi sunt inevitabile, dar depinde de noi cum le facem faţă şi ce atitudine luăm faţă de ele. În loc să vă măcinaţi în interior şi să simţiţi cum o implozie are loc în mintea voastră, mai bine încercaţi următoarele tactici de relaxare ce nu-ţi fură mai mult de un minut.

1. Respiră adânc

Exerciţiile de respiraţie nu sunt destinate doar soliştilor sau practicanţilor de yoga. Ele funcţionează pentru orice om în parte, iar reglarea respiraţiei într-un moment tensionat ajută la eliberarea de endorfine în organism, proces ce duce la o stare de relaxare, informează Livestrong.

2. Fii copil

Ştim că am depăşit vârsta copilăriei şi nu ne mai permitem să ne alintăm când avem noi chef. Dar asta nu înseamnă că nu putem merge într-un colţ al sediului de birouri sau oriunde ştim că suntem singuri (chiar şi în spatele clădirii) şi să nu ţipăm cât ne ţin plămânii. Puteţi scăpa de nervi şi de energia negativă acumulată pe parcursul unei zile cu câteva zbierete zdravene.

3. Imaginează-ţi un loc frumos

Ştim că recomandarea sună demnă de o replică din timpul unei şedinţe de psihoterapie, dar nu degeaba psihologii o folosesc adesea. Imaginarea unui loc frumos, care ne inspiră calm şi detaşare de frenezia zilnică, poate duce la atenuarea stării de nervi. Este vorba, într-adevăr, de autosugestie, procedeu care chiar poate schimba vieţi, atât în bine, cât şi în rău. Totul depinde de ce anume ne autosugeram. Cel mai bine este să ne gândim la un loc idilic care ne încălzeşte sufletul.

4. Ascultă muzică

Bagă-ţi căştile în urechi şi ascultă muzică de relaxare. Atenţie, nu este vorba de muzica preferată, căci dacă este vorba de heavy metal s-ar putea să întâmpinaţi greutăţi în a vă relaxa. Ascultaţi chiar melodii de relaxare, care sunt line şi nu conţin versuri, pentru a va regăsi echilibrul în momentul când vi s-a aprins fitilul.

5. Decojiti o portocală

Sună ciudat sfatul de a decoji o portocală la nervi? Ei bine, nu este! Căci nu este vorba de fructul în sine, căci nu conţine substanţe miraculoase sau Xanax pentru a ne deconecta total (ocazional, prea total). Este vorba de aromaterapie! Mirosul cojii de portocală, în timpul decojirii, stimulează creierul să producă endorfine, hormon al stării de bine.

6. Mângâie un animal

Cei care au animale pe aproape, fie că este vorba de cel de acasă, fie că este vorba de cel care s-a aciuit pe lângă locul de muncă, luaţi-va câteva secunde pentru a-l mângâia. Potrivit Centrului Naţional de Boli Infecţioase din SUA, mângâiatul animalelor poate scădea tensiunea arterială.

Sursa: lyla.ro

Mai multe articole despre:
stres exerciţiu metodă