MENIU

6 afecţiuni tratate cu lăptişor de matcă

<p>Lăptişor de matcă</p>

Lăptişorul de matcă este hrană exclusivă a matcii (regina albinelor), care trăieşte 6, 7 sau chiar 8 ani. Larvele de albine sunt hrănite cu lăptişor de matcă până la vârsta de 3 zile, iar albinele trăiesc doar 4-6 săptămâni. Deşi este comparat adesea cu mierea, lăptişorul de matca îi depăşeşte cu mult proprietăţile – este un aliment-medicament complet.

In permanenta sunt descoperite noi beneficii ale laptisorului de matca. Acest produs al stupului trateaza cu succes fertilitatea, reumatismul, dar este foarte eficient si pentru imunitate, colesterol crescut sau in combaterea oboselii. Iti prezentam mai jos 6 afectiuni tratate cu laptisor de matca.

Cura cu laptisor de matca pentru stres

Laptisorul de matca combate stresul datorita continutului sau de triptamina, un acid aminat necesar sintetizarii serotoninei. Serotonina joaca un rol important in functionarea creierului, pentru adaptarea la somn si pentru un somn bun. In functie de gradul de surmenaj, fa o cura cu laptisor de matca de 2-4 ori pe an. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.

Laptisor de matca pentru imunitate

Laptisorul de matca este folosit in mod traditional pentru a intari imunitatea. Studiile au demonstrat ca actiunea imunostimulatoare a laptisorului de matca se datoreaza continutului sau ridicat in vitamine (mai ales cele din grupa B), in acizi grasi, proteine si flavonoide (substante cu o mare capacitate antioxidanta).

Citeste mai mult pe curademiere.ro.