MENIU

5 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, în stare gravă, transferați la Oradea cu o aeronavă MApN - Galerie FOTO

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române / Foto: MApN
Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române / Foto: MApN
Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române / Foto: MApN

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi, 14 octombrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta București - Oradea, a cinci pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, potrivit unui comunicat de presă, publicat în urmă cu scurt timp, pe site-ul Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 17.00.

Bolnav COVID întors din drumul spre Ungaria, după ce i s-a făcut rău. Primii 9 pacienți în stare critică au fost transferați

Reamintim că primii 10 bolnavi de COVID aflați în stare critică au fost transferați, astăzi, din România în Ungaria. Este vorba de 8 pacienți în unități UPU din București și  2 din Timișoara.

Bolnavii urmează să ajung în centrele universitare din Szeged și Debrețin, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Sănătății.