MENIU

5 motive pentru care ar trebui să folosești suplimente alimentare (P)

5 motive pentru care ar trebui să folosești suplimente alimentare (P)

Multă lume vorbește despre suplimentele alimentare, dar puțini înțeleg cum funcționează ele de fapt și cum ar trebui să fie consumate. Aceste produse sunt disponibile pe piață sub numeroase forme și denumiri, iar scopul lor este acela de a suplini anumite carențe din organism.

Îți prezentăm în acest articol 5 motive pentru care ar fi bine să folosești și tu suplimente alimentare.

1. Completează deficiențele nutriționale

Până la 90% dintre oameni nu reușesc să-și ia necesarul de nutrienți doar din alimentație, de cele mai multe ori din cauza stilului de viață pe care îl au și al alimentelor pe care le consumă în mod repetat. Astfel, prin intermediul suplimentelor alimentare poți crea un echilibru între nutrienții din alimente și cei din suplimente, în funcție de nevoile pe care le ai.

2. Absorbția nutrienților scade odată cu vârsta

Malabsorbția devine o problemă odată cu înaintarea în vârstă, deoarece organismul nu mai funcționează la fel de bine. De asemenea, consumul mare de medicamente epuizează nivelul de nutrienți din organism, iar suplimentele au capacitatea de a restabili echilibrul inițial. 

3. Sportivii au nevoie de mai mulți nutrienți

Dacă faci sport în mod regulat sau ți-ai dori acest lucru, trebuie să știi că ai nevoie de mai multe vitamine și minerale decât poți lua din alimente. Pe măsură ce faci exerciții sau antrenamente, nutrienții din organismul tău se epuizează. Este necesar să refaci acest echilibru și să consumi suplimente alimentare după fiecare antrenament. Vei observa încă din primele zile o îmbunătățire arezultatelor, dar și a stării pe care o ai după acestea.  

4. Pot preveni problemele de sănătate

Suplimentele pentru creșterea imunității sunt ideale pentru prevenirea răcelii și gripei, dar există și produse bune pentru reglarea tensiunii sau a problemelor cardiace. De asemenea, în cazul problemelor de fertilitate și al disfuncțiilor sexuale, unii medici recomandă suplimente cu brânca ursului. Înainte de a începe să consumi aceste suplimente în vederea tratării sau prevenirii unei afecțiuni, discută cu un medic, pentru a lua exact produsele de care ai nevoie.

5. Ai o dietă săracă

Când spunem săracă ne referim la cantitatea de nutrienți pe care o poți lua la o masă. Daca tu consumi numai carne, pâine, carbohidrați și foarte mult zahăr, e clar că există o problemă. Ai nevoie de un echilibru între acestea, fructe și legume. Trebuie să reduci grăsimile din alimentația ta și să te concentrezi asupra unei diete echilibrate.

Prin urmare, suplimentele alimentare sunt binevenite, dar trebuie folosite cu moderație. Nu te aștepta la minuni dacă mărești doza recomandată și ai răbdare, pentru că nu vor avea efect peste noapte.  

 

Mai multe articole despre:
suplimente alimentare