MENIU

5 lucruri despre iaurt pe care trebuie să le știi neapărat. Adevărul nebănuit despre iaurtul grecesc

Iaurt - imagine de arhivă

Cu toții știm că iaurtul este cremos, gustos și plin de bacterii benefice. Știai, însă, că are mult mai multe calități? 

Iaurtul este un aliment recomandat de mulți specialiști în nutriție. Poate fi consumat simplu, ca atare, ori în diverse combinații dulci, acre sau sărate, relatează Lyla.ro.

5 lucruri despre iaurt pe care trebuie să le știi neapărat

1. Iartul grecesc nu este ... grecesc

Nu încape indoială ca iaurtul grecesc „domnește” peste toate celelalte tipuri de iaurturi din comerț. În ciuda denumirii sale, acesta nu provine din Grecia, așa cum în mod evident ne-am aștepta, ci din Turcia.

2. Un simplu pas deosebește iaurtul grecesc de celelalte

Ai observat că iaurtul grecesc este mai dens decât cel obișnuit? Ei bine, acesta este obținut prin strecurarea iaurtului normal pentru a scăpa de zerul lichid din acesta.

3. Poți scăpa de diaree cu ajutorul iaurtului

Toată lumea știe că bananele sunt o soluție eficientă pentru a scapa de diaree, dar știai că și iaurtul te poate ajuta în acest caz? Datorită bacteriilor benefice pe care le conține iți poți lua la revedere de la această problemă.

4. Iaurtul este plin de proteine care te pot ajută să iți crești masa musculară

Majoritatea oamenilor apelează la carne pentru a face rost de proteinele necesare. Dar știai că 220 g de iaurt sunt echivalentul a 10 g de proteine? Alt motiv pentru care este o idee bună să apelezi la iaurt pentru proteine este faptul că în el se regăsește o foarte mică porție de grasime saturată de origine animală.

5. Iaurtul grecesc poate fi folosit ca alternativă pentru ingredientele nesănătoase

Iti place sa creezi tot felul de sosuri si dressinguri, dar urasti faptul ca sunt pline de calorii? Urmatoarea data cand vrei sa iti incerci talentul culinar inlocuieste ingredientele nesanatoase, cum ar fi: maioneza, smantana, laptele sau crema de gatit cu iaurt grecesc. Nici nu iti vei da seama ca lipsesc.

Mai multe articole despre:
iaurt iaurt grecesc