MENIU

5 idei care te ajută să economisești bani la supermarket (P)

5 idei care te ajută să economisești bani la supermarket (P)

Costurile mâncării sunt inevitabile, însă cheltuirea unei bune părți din bugetul lunar pentru produsele alimentare poate fi evitată dacă știi cum să îți planifici un coș de cumpărături inteligent. În mod sigur, atunci când mergi la supermarket achiziționezi mult mai mult decât ai nevoie, mai ales că de la intrare și până la casă întâlnești și o mulțime de promoții care te atrag doar pentru că au prețuri avantajoase.

Dacă ți se pare că ar fi cazul să reduci din cheltuieli, îți prezentăm mai departe câteva idei simple care te vor ajuta să salvezi bani de fiecare dată când mergi la supermarket:

Creează o listă de cumpărături

Înainte de a pleca spre magazin, realizează o listă strictă cu toate produsele de care ai nevoie. Astfel, vei evita să cazi pradă tentațiilor sau să cumperi articole de ultim moment. Pentru ca totul să se desfășoare mult mai simplu, încearcă să îți stabilești un meniu pentru câteva zile. Chiar dacă ești tipul spontan când vine vorba de servirea mesei, planificarea unor feluri de mâncare pe care intenționezi să le gătești în perioada următoare îți va oferi o direcție clară asupra ingredientelor de care ai nevoie pentru a pregăti masa acasă. Mai mult, poți face o evaluare înainte de a merge la supermarket ca să identifici ce rețete poți face cu alimentele pe care le ai deja în frigider și astfel vei mai avea de cumpărat doar câteva dintre ingredientele care îți lipsesc pentru preparatele dorite.

Găsește alternative pentru diferite produse

Dacă îți dorești să reduci cheltuielile, încearcă să eviți cumpărarea anumitor produse pentru care poți găsi înlocuitori. Spre exemplu, snacksurile sunt destul de scumpe la supermarket, așa că poți pregăti gustări în casă ori poți înlocui dulciurile cu fructele, care sunt mai ieftine. Pe lângă faptul că te vei bucura de avantaje nutriționale deosebite, vei economisi mai mulți bani.

În loc să cumperi apă îmbuteliată la sticle, alege abonamente pentru dozatoare de apă, înlocuiește carnea și cu alte surse de proteine cum ar fi ouăle și alunele sau optează pentru fructe și legume în cantități mai mici. Evită să cumperi mâncare semipreparată și gătește acasă, prepară mai multă mâncare și depozitează câteva porții și în congelator sau pregătește conserve pentru iarnă ca să mai reduci din cumpărăturile pe care obișnuiești să le faci în supermarket.

Profită de reduceri

Urmărește promoțiile și încearcă să îți faci stocuri pentru anumite produse, mai ales dacă ai suficient spațiu pentru a le depozita în condiții optime. Totuși, nu cumpăra produse reduse doar pentru că au prețul mic, ci asigură-te că ai într-adevăr nevoie de ele. Multe dintre magazine oferă discount-uri săptămânale la multe articole, iar dacă ții cont de toate reducerile de prețuri vei observa că economiile tale vor crește.

Compară prețurile produselor

Ți s-a întâmplat de mai multe ori să descoperi că ai cumpărat un produs care în alt supermarket avea un preț mult mai mic? Ei bine, acest lucru se întâmplă pentru că nu obișnuiești să testezi piața înainte de a-ți face cumpărăturile. Multe persoane sunt de părere că prețurile alimentelor sunt la fel, indiferent de magazin. Totuși, există numeroase diferențe de costuri, așa că e indicat să compari prețul pentru fiecare produs în parte. După o vizită atentă în magazine, cu siguranță vei avea mai mulți bani în portofel.

Verifică rafturile care nu sunt la nivelul ochilor

Una dintre strategiile de vânzări ale supermarketurilor este să așeze la nivelul ochilor produsele mai scumpe, iar pe cele cu prețuri mai mici să le pună mai sus sau mai jos pe rafturi. Ca să te asiguri că nu plătești prea mult pentru articole de aceeași calitate, este indicat să verifici cu atenție și celelalte zone în care sunt așezate produse similare.

Pe lângă ideile menționate mai sus, evită să mergi la supermarket înfometat sau obosit deoarece s-ar putea să cumperi mult mai multe lucruri decât ai nevoie în realitate. De asemenea, creează-ți un obicei de a face cumpărăturile în zilele obișnuite ale săptămânii și nu în weekend pentru că tentațiile sunt mult mai mici.

Mai multe articole despre:
supermarket dozatoare apa