MENIU

463 de milioane de copii nu au avut acces la învățământ în timpul pandemiei. UNICEF: Este o urgență mondială

463 de milioane de copii nu au avut acces la învățământ în timpul pandemiei

463 de milioane de copii, respectiv o treime din elevii din întreaga lume, nu au putut avea acces la învățământ în perioada pandemiei de Covid-19 din cauza lipsei echipamentelor și tehnologiilor precum internet, televiziune sau radio, potrivit unui raport al UNICEF. Directoarea instituției, Henrietta Fore, atrage atenția că ”repercusiunile s-ar putea face simţite în economii şi societăţi în deceniile viitoare”.

”Numărul mare de copii a căror educaţie a fost complet întreruptă vreme de luni constituie o urgenţă educaţională mondială”, a mai transmis Fore.

Raportul UNICEF a adunat datele din aproximativ 100 de țări privind accesul public la internet, televiziune sau radio pentru a stabili în ce măsură este accesibil învățământul la distanță. În Europa au fost afectați mult mai puțini copii decât în Africa sau în unele zone din Asia, arată raportul, care nu prezintă informații pentru SUA şi Canada.

Pe glob, numărul elevilor care au fost privaţi de acces la educaţia virtuală a fost de 67 de milioane în estul şi sudul Africii, 54 de milioane în vestul şi centrul Africii, 37 de milioane în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, 80 de milioane în zona Pacificului şi în estul Asiei, 147 de milioane în Asia de Sud, 25 de milioane în Europa de Est şi în Asia Centrală, şi 13 milioane în America Latină şi zona Caraibelor.

Chiar şi copiii cu acces adecvat la tehnologie se pot confrunta cu obstacole în ce priveşte educaţia la distanţă, din cauza condiţiilor improprii de lucru de acasă, a presiunilor de a ajuta în gospodărie, a obligaţiei de a munci sau a lipsei de suport când apar probleme tehnice, mai transmite UNICEF, citat de Agerpres.

În contextul în care majoritatea țărilor se pregătesc de începerea noului an școlar, UNICEF face apel la guverne să acorde prioritate redeschiderii în deplină siguranţă a unităților de învățământ și, acolo unde nu este posibilă, să prevadă o formă de învăţământ specifică pentru recuperarea cursurilor pierdute.


Mai multe articole despre:
unicef pandemie acces la invatamant