MENIU

4 ucraineni, rătăciţi pe munte, la peste 1800 de metri altitudine! Unul dintre ei este rănit - intervenție contracronometru a salvamontiștilor

Munte/ Foto: Facebook Salvamont Maramureș

Patru cetăţeni ucraineni care s-au rătăcit, sâmbătă, în Munţii Maramureşului, la peste 1800 de metri altitudine, sunt căutați de salvamontiștii maramureșeni. Unul dintre aceştia a suferit o fractură la un picior, după ce a căzut într-o prăpastie. Acțiunea este în plină desfășurare, fiind însă îngreunată de condițiile meteo nefavorabile ce nu permit utilizarea elicopterului sau a dronei pentru localizarea "mai precisă a turiștilor și o eventuală extracție a persoanei accidentate".

"Actiune in desfasurare a SPJ Salvamont Maramures.
 
Apelul venit prin 112 ne-a informat despre o situatie delicata din zona Zona Vf Pop Ivan. M-tii Maramuresului.
4 cetateni ucrainieni care nu au putut fi inca localizati dar care sunt in partea română,la o altitudine de peste 1800 metri. cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractura membru inferior - cazut in prapastie) au solicitat ajutor de urgenta.
Acum organizam echipele de cautare - salvare.
 
Din pacate datorita timpului nefavorabil nu este posibila utilizarea elicpoterului si nici a dronei din dotare pentru o localizare mai precisa si o eventuala extractie aeriana a persoanei/persoanelor accidentate.
 
Datele pe care le avem in acest moment sunt extrem de sumare.
 
In teren vor fi prezente 3 echipe de salvatori montani (aproximativ 14 - 16 oameni) care impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Maramures vor incerca - contracronometru - gasirea si ulterior evacuarea cetatenilor ucrainieni aflati in primejdie", informeaza Servicul Salvamont Maramures, într-o postare pe Facebook.