MENIU

4 tineri din Vâlcea, în adidași și blugi, recuperați de Salvamont pe Vârful Omu - Printre ei, o proaspătă mămică în prag de hipotermie - VIDEO

4 tineri din Vâlcea, în adidași și blugi, recuperați de Salvamont pe Vârful Omu - Printre ei, o proaspătă mămică Foto: captură video

Patru turişti din Vâlcea au fost recuperaţi, sâmbătă, de salvamontişti, pe traseul spre Vârful Omu. Tinerii, printre care și o proaspătă mămică, erau echipați necorespunzător pentru munte.

Cei patru tineri din Vâlcea s-au aventurat pe creasta muntelui spre Vârful Omu fără niciun fel de echipament montan. Femeia din grup, care a născut recent, era la un prag de hipotermie când au ajuns salvamontiștii. 

"Vremea capricioasă, cu ploaie, vânt puternic şi vizibilitate redusă, i-a determinat să ceară ajutor salvamontiştilor. În plus, fata din grup, o mămică, ce a născut recent, era epuizată şi se afla la un pas de hipotermie", potrivit Salvamont Bușteni.

La intervenţie au participat salvatori din cadrul serviciilor Buşteni, Prahova şi Dâmboviţa.

La coborâre, cei patru turişti au fost predaţi de salvamontiştii din cadrul serviciilor Buşteni şi Prahova salvatorilor din Dâmboviţa, care îi vor coborî spre Peştera.