MENIU

4 lucruri pe care trebuie neapărat să le știi dacă ești însărcinată

Femeile care se află la prima sarcină au o mulțime de întrebări legate de evoluția sarcinii, de starea de sănătate a bebelușului și de numeroasele simptome care apar brusc și cu care nu s-au mai confruntat niciodată. 

Există câțiva termeni medicali cu care este bine să te familiarizezi încă de la începutul perioadei de sarcină.

Amniocenteză

Este un test prin care este analizat lichidul amniotic in care se scalda copilul in uter. Se extrage o mica cantitate de lichid amniotic, iar ulterior este analizat in laborator. Este o investigatie medicala care ajuta la identificarea anomaliilor genetice si care se face de obicei in intervalul saptamanilor 15 - 20 de sarcina. 

Lohii

Sangerarile vaginale care apar dupa nastere poarta numele de lohii si vor dura intre 3 si 6 saptamani.

Contracții Braxton-Hicks

Aceste contractii sunt supranumite "travaliu fals" deoarece apar in al treilea trimestru de sarcina si seamana cu cele resimtite in timpul travaliului real, insa sunt mai putin dureroase. 

Epiziotomie

O procedura medicala de care multe viitoare mamici se tem, insa care le ajuta sa aduca mai usor pe lume bebelusul, epiziotomia reprezinta efectuarea unei incizii la nivelul perineului in timpul nasterii. Procedura se face de obicei in cazul in care exista un risc de ruptura pentru ca este o incizie controlata, conform copilul.ro.