MENIU

4 semne CLARE că eşti în pericol să fii CONCEDIAT

<p>Ai fost concediat de la jobul anterior? Cum explici asta la interviu</p>

De multe ori, presimţirea că ţi se pregăteşte ceva la locul de muncă se transformă în realitate deoarece se bazează pe indicii pe care le percepi inconştient şi nu îţi dai seama de unde vin.

Sunt mai multe semne care îţi pot aprinde "becul roşu" de alarmă cu privire la situaţia jobului tău, spun specialiştii în resurse umane.

Pe lista celor mai clare indicii că urmează să fii pus pe liber se numără şi următoarele, potrivit unui articol publicat pe BBC.co.uk:

1. Şeful îţi cere să faci mai multe rapoarte în scris cu privire la activitatea proprie. Este o metodă prin care managerii se asigură că sunt acoperiţi în clipa în care îţi reproşează că nu ţi-ai îndeplinit sarcinile cum trebuie;

2. O parte dintre sarcinile tale sunt trasferate pe nesimţite către alţi colegi. Dacă ţi se retrag încet-încet sarcinile jobului, înseamnă că şefii se pregătesc de un "exit" ascuns;

3. Nu mai eşti invitat la şedinţe. Şefii ştiu că zilele tale sunt numărate în firmă, aspect de care tu nu eşti informat încă, aşa că evită să te mai implice în sarcinile şi proiectele pe termen mediu şi lung.

4. Postul tău apare pe site-urile de recrutare sau pe Intranet. Se poate întâmpla chiar şi un lucru atât de absurd, pe care şefii îl scapă din vedere: să îţi scoată jobul la concurs chiar înainte de a te anunţa că eşti demis.

"Nu este cazul să disperi în niciunul dintre cazuri, ci să îţi afli rapid drepturile într-o astfel de situaţie şi să iniţiezi o discuţie directă cu managerii, arătându-le că eşti bine informat şi dispus să îţi vinzi scump pielea", spun consultanţii.

Mai multe articole despre:
demitere concedieri cocnedier