MENIU

4 militari ucraineni, uciși de separatiștii pro-ruși în zona Donețk. CINE ar fi în spatele acțiunilor

Ucraina - conflicte militare/sursa foto: pixabay

Patru soldați ucraineni au murit și alți doi au fost răniți în estul Ucrainei, conform unui comunicat al Armatei de la Kiev. Separatiștii pro-ruși au atacat poziții militare ucrainene cu lansatoare de grenade, mortiere și mitraliere. Acest atac din regiunea Donețk este cel mai tragic din punctul de vedere al vieților pierdute de la confruntările din 2019.

"Militarii răniţi au fost transportaţi urgent la spital", a transmis biroul de presă al Armatei din Ucraina.

Conform Euronews, această vărsare de sânge pare să marcheze finalul încetării focului, moment trasat în Iulie 2020, în estul Ucrainei. Asta cu toate că primele luni ale lui 2021 au însemnat creșterea tensiunilor dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși. În 2020, un total de 50 de soldați ucraineni au fost uciși.

Bilanț sângeros al confruntărilor dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși

Până acum conflictele separatiste din Estul Ucrainei au însemnat peste 13.000 de victime și 1,5 milioane de oameni care au fost strămutați, chiar dacă violențele au scăzut în intensitate de la acordurile semnate la Minsk, Belarus, în 2015.

Surse din armata ucraineană, citate de Euronews, afirmă că Moscova îi sprijină pe pe separatiștii din Estul Ucrainei cu resurse economice și militare. Asta cu toate că oficialii de la Kremlin au negat acest scenariu de mai multe ori.

Mai multe articole despre:
Ucraina separatistii prorusi