MENIU

,,4 luni, 3 săptămâni și 2 zile'', proiecție de gală la 10 ani de la Palme d’Or

Anul acesta, la șapte ani de la prima ediție, Les Films de Cannes à Bucarest începe pentru întâia cu o gală de deschidere propriu-zisă, prilejuită de aniversarea a zece ani de la Palme d’Or-ul primit la Cannes de filmul ,,4 luni, 3 săptămâni și 2 zile''. Aceasta va avea loc vineri, 13 octombrie de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Țăranului  și va fi pigmentată cu mai multe momente surpriză și proiecții speciale, toate generate de această aniversare.

La Gală vor participa actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, regizorul Cristian Mungiu, alături de alți membri ai distribuției și ai echipei filmului. Gala va fi urmată, de la ora 20:30, de proiecția filmului ,,4 luni, 3 săptămâni și 2 zile'', remasterizat cu ocazia aniversării.

Pe toată durata festivalului, cele mai așteptate filme românești ale toamnei cinematografice vor fi prezentate la Cinema Muzeul Țăranului, în cadrul secțiunii ,,În avanpremieră''.

Secțiunea propune câte un spectacol de film românesc în fiecare seară de festival, prezentând în avanpremieră cele mai recente filme românești premiate în festivaluri: ''Soldații și Pororoca'' (premii la San Sebastian), ''Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor'' (premii la Sarajevo), ''Antonio și Catarina'' (Locarno) sau ''Scurtcircuit'' (Shanghai). Toate proiecțiile au loc în prezența echipelor filmelor.


Mai multe articole despre:
null