MENIU

36 de școli rămân închise în Tulcea din cauza avariilor la rețeaua de electricitate provocate de ninsori

Deși Ministerul Educației a anunțat redeschiderea școlilor în toate județele afectate de ninsori, Tulcea rămâne cu zeci de școli închise din cauza avariilor produse rețelelor electrice. 

 

În judeţul Tulcea, 36 de unităţi de învăţământ vor rămâne închise marţi pentru a doua zi consecutiv, din cauza faptului că nu au energie electrică în urma avariilor înregistrate pe fondul viscolului de la finele săptămânii trecute

Doar una din cele 36 de unităţi de învăţământ care nu vor funcţiona marţi este din mediul urban, cea din Sulina, celelalte fiind în mediul rural.

„Sunt avarii la reţeaua de energie electrică şi avem cadre didactice care nu se pot deplasa dintr-o localitate în alta", a anunțat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorica Pavel, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al furnizorului de energie electrică emis marţi dimineaţa, în judeţul Tulcea sunt 40 de localităţi fără energie electrică.

Pe toate drumurile naţionale din judeţ, se circulă în condiţii de iarnă.

Ninsorile căzute de la sfârșitul săptămânii trecute au determinat închiderea școlilor și grădinițelor, luni, 27 noiembrie, în cinci județe: Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași și Galați, potrivit anunțului Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare. 

Începând de marți, 28 noiembrie, a fost reluată activitatea didactică cu prezență fizică, potrivit Ministerului Educației.