MENIU

3 profesori din Argeș, obligați la plata unor daune morale de 15.000 de euro unui elev

Sală de clasă (arhivă)

Directorul unei școli din județul Argeș și 2 cadre didactice trebuie să plătească daune morale de 15 mii de euro unui elev peste care a căzut un dulap. Accidentul din cauza căruia copilul a stat luni de zile în spital s-a petrecut în urmă cu 6 ani.

La 6 ani distanță, după ce vreme de 2 ani cercetările au bătut pasul pe loc, 2 profesori și directorul unității de învățământ vor fi obligați să plătească daune morale în valoare de 15.000 de euro elevei. Potrivit instanței, incidentul a avut loc din cauza „superficialității cu care s-a efectuat activitatea de profesor de serviciu pe școală”. Ancheta penală a fost clasată, susținându-se că „nu există interes public”, potrivit anchetaonline.ro.

Accidentul a avut loc în octombrie 2016, la Școala Deagurile din comuna Recea, în timpul unei pauze. Eleva, care atunci era în clasa a IV-a, se juca împreună cu colegii, alergându-se, în momentul în care un dulap, care nu era ancorat de perete, s-a prăbușit peste ea, prinzându-i gamba piciorului drept.

Fata a ajuns la spital, având dublă fractură de tibie, iar ulterior a fost transportată la Spitalul Marie Curie din Capitală pentru a fi operată, medicii punându-i o tijă metalică. Copila a avut nevoie de 70 de zile de îngrjiri medicale, iar o perioadă a fost imobilizată la pat.

Oamenii legii au deschis dosar penal, iar ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.

 

Mai multe articole despre:
elev dulap cazut daune morale elev ranit