MENIU

3 greșeli pe care să NU le mai faci niciodată cu copilul tău

Mulți părinți, din dorința de a-și răsfăța copiii, fac o mulțime de greșeli care îi pot afecta grav pe cei mici mai târziu în viață.

Îi dai dulciuri ca răsplată 

Obiceiul de a-ți răsplăti copiii cu mâncare pentru o reușită a lor este complet greșit, întrucât, când vor deveni adulți, vor avea mult de suferit din punct de vedere alimentar, spun specialiștii, citați de mindbodygreen.com.

Folosești prea mult smartphone-ul în preajma lui

Dacă partanerul tău vorbește cu tine și tu, în loc să-l asculți, preferi să butonezi telefonul mobil, tableta sau laptopul, îți înveți copilul că discuțiile față-în-față nu sunt necesare și că mai important este ceea ce se întâmplă în social media.

De asemenea, o altă greșeală majoră este să folosim telefoanele sau tabletele în timpul mesei sau, și mai rău, să acceptăm mofturile copilului de a nu mânca decât în timp ce se joacă pe tabletă.

Înșeli financiar sau în dragoste

Dacă ospătarul uită să vă aducă nota de plată la restaurant și tu îi spui, fericit, copilului, că trebuie să plecați mai repede ca să nu-și amintească de voi, îl înveți că este bine să înșele atât timp cât nu este prins. Acest comportament poate face ca, mai târziu, copilul să încalce legea, să înșele la rândul său și să mintă fără remușcări.

Mai multe articole despre:
copii parenting