MENIU

28 de răniţi în tragedia din Colectiv, ignoraţi de CNAS pe motiv că nu au card de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) a respins de la plată aproape 30 de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, motivul principal fiind că pacienţii nu erau asiguraţi şi deci nu aveau card de sănătate.

28 de răniţi din incendiul de la Colectiv sunt umiliţi de Casa Naţională de Sănătate. Fişele lor de tratament au fost respinse pe motiv că preţurile medicamentelor şi serviciilor nu se încadrează în bugetul alocat sau nu aveau carduri de sănătate.

Asta, deşi fostul ministru al Sănătaţii Nicolae Băniciou şi fostul premier Victor Ponta au promis că statul va acoperi toate cheltuielile pacienţilor. Costurile se ridică la câteva sute de mii de euro, informează Realitatea TV.

În acest context, spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele acestor răniţi, internaţi în urgenţă de cod roşu.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din Clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitalele din Capitală 147 de răniţi.

Mărturii şocante despre tragedia din Colectiv: Se pune presiune pe răniţi să nu mai apară la TV

Şocant: un tânăr rănit în Colectiv, în GREVA FOAMEI. "Mama a părăsit Anglia cu banii cash"

#Colectiv ar putea deveni cazul cu cele mai mari despăgubiri din justiţia românească