MENIU

20.000 de credincioși sunt așteptați, mâine, la Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de sfințire a apelor

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Mii de credincioși s-au adunat încă de la primele ore ale dimineții la pregătirile pentru Bobotează. O femeie a primit îngrijiri medicale din cauza îmbulzelii din biserică. Arhiepiscopul Tomisului a sfințit 100 de tone de Agheasmă ce urmează să fie îmbuteliată în 150.000 de sticle pentru sărbătoarea de mâine. Unii localnici și-au luat de azi agheasma acasă, însă mâine sunt așteptați peste 20.000 de credincioși la slujba de sfințire a apelor. 

Cu noaptea în cap, enoriașii au venit la Biserică și au așteptat încă de la 5 dimineața să intre la prima slujbă. Unei femei i s-a făcut rău în biserică și nu s-a mai putut ridica până când au venit echipajele SMURD să îi acorde îngrijiri.

Aproape 100 de tone de apă au fost descărcate în 28 de butoaie din lemn special pentru această sărbătoare. Arhiepiscopia Tomisului a pregătit 150.000 de sticle din plastic care vor avea Agheasma Bobotezei.

Imediat după ce ÎnaltPreaSfințitul Teodosie a sfințit primele butoaie, credincioșii nerăbdători au dat fuga la robinete și au umplut sticlele cu Agheasmă. Enoriașii cred că puterea ei este miraculoasă.

Agheasma Mare se sfințește doar în aceste zile. De Bobotează, preoții și credincioșii vor pleca pe faleza din fața Cazinoului, până în Portul turistic Tomis, acolo unde, va avea loc slujba de Sfințire a Apelor. Conform tradiției, Arhiepiscopul Teodosie va arunca în apa Mării Negre trei cruci care vor fi recuperate de tinerii curajoși. 

Mai multe articole despre:
credinciosi Arhiepiscopia Tomisului boboteaza