MENIU

20 mil. lei în 72 de ore. Suma fabuloasă spartă de primărie pentru Zilele Bucureștiului

Primăria Capitalei a plătit pentru organizarea Zilelor Bucureștiului circa 20 milioane de lei, arată datele oficiale comunicate chiar de PMB, potrivit Hotnews.ro.

Cum s-a cheltuit o sumă atât de mare în doar trei zile de spectacole? 

16,5 milioane lei au mers pentru pentru organizarea celor 3 evenimente din Piața Constituției: „Gheorghe Zamfir și prietenii", „iMapp" 2018 și Rod Stewart.

Acestei sume se adaugă 2,3 milioane de lei pentru organizarea evenimentului ”Regata Marii Uniri - Flotila România Centenar”, pe Dâmbovița, lângă Biblioteca Națională.

Din acești bani s-a organizat și o expoziție cu bărci pe Tamisa, la Londra. Acestora li se adaugă alte mici evenimente organizate în parcurile bucureștene de alte instituții din subordine.

”Menționăm că evenimentele de acest gen, dedicate publicului larg, sunt o componentă importantă a vieții culturale a unui oraș-capitală, ce conferă comunității sentimentul de apartenența socială, culturală și geografică, cu atât mai mult atunci când este vorba despre celebrarea unor momente importante din istoria orașului respectiv. Literatura de specialitate relevă o contribuție importantă a manifestărilor publice la o mai bună relaționare în cadrul comunității, creșterea nivelului de coeziune socială, orașul în ansamblu beneficiind de o imagine și de o promovare mai bune”, a precizat Primăria.

Mai multe articole despre:
costuri Zilele Bucureştiului Rod Stewart