MENIU

150.000 de noi cazuri de COVID-19 raportate de OMS. Ce spun oficialii despre extinderea pandemiei

OMS coronavirus

Mai mult de 150.000 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate ieri la nivel mondial. OMS a consemnat un nou record în acest sens.

"Aproape jumatate din aceste cazuri au fost raportate din America, un numar mare fiind raportat si din Asia de Sud si Orientul Mijlociu", a declarat directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, relateaza CNN.com, citat de ziare.com

OMS îndeamnă oamenii să continue să mențină distanța fizică, să poarte mască, să se spele frecvent pe mâini și să rămână acasă dacă se simt rău. SUA continuă să fie cea mai afectată țară, ajungând la aproape 2,3 milioane de infectări, urmată de Brazilia (care tocmai a bifat borna psihologică de un milion de cazuri și de Rusia cu aproape 570.000 de cazuri de la demararea pandemiei.

"Lumea e într-o nouă și periculoasă fază. Mulți oameni sunt sătui, justificat, să stea blocați în case. Țările sunt nerăbdătoare să își deschidă societățile și economiile. Dar virusul se răspândește rapid, este mortal, iar majoritatea oamenilor înca sunt susceptibili lui", a spus directorul OMS.

Mai multe articole despre:
OMS Coronavirus