MENIU

15 alimente pe care să NU le mănânci niciodată vara

15 alimente pe care să NU le mănânci niciodată vara

Ţine-te departe de aceste tentaţii, deoarece te pot costa nu numai silueta de vis, dar şi starea de sănătate.

Din păcate, majoritatea deliciilor asociate verii se regăsesc pe această listă. Evitându-le, însă, vei face corpului tău cel mai frumos cadou cu putinţă!

Hot dog

Nu degeaba denumirea în engleză ne aminteşte de anotimpul fierbinte: parcă nicicând nu ni s-a făcut mai poftă de un hot dog decât în miezul verii. E una dintre mâncărurile-vedetă de la festivalurile de tip food truck, aşa că nu e de mirare că facem provizii la greu din aceste bunătăţi. Avertizările specialiştilor te vor determina însă să priveşti cu mai puţină dragoste acest fel de mâncare: un hot dog clasic poate conţine până la 250 de calorii, 11 grame de grăsime şi 600 mg de sodiu. Nu mai vorbim despre muştarul, ketchupul sau maioneza pe care le incluzi de poftă!

Îngheţata sandviş

Vastul domeniu al îngheţatei a devenit şi mai extins! Acum nu ne mai confruntăm doar cu dilema aromei, ci suntem nevoite să alegem şi dintr-o multitudine de toppinguri sau forme de ambalare. Dintre acestea, îngheţata sandvici are un loc special în visurile noastre, combinând biscuiţii cu deliciul rece şi uneori şi cu fulgi de ciocolată. Sună ca definiţia paradisului, dar în realitate e o bombă calorică. Mai bine abţine-te şi mizează în schimb pe o porţie de îngheţată clasică, pe care să o împarţi cu iubitul tău.

Citeşte continuarea pe divahair.ro.