MENIU

12 răniți în accidentul teribil de autocar din județul Buzău, în continuare în spital. Medicii, chemați de acasă pentru a se ocupa de răniți

Autocar răsturnat Buzău (foto: ISU Buzău)

Douăsprezece persoane dintre cele implicate în accidentul produs luni în judeţul Buzău, pe DN 12, se află în continuare internate în spital, dar starea lor este stabilă. 13 medici de la Spiutalul Judeţean Buzău au fost chemaţi de acasă pentru a se ocupa de victime, potrivit autorităților locale. 

Autorităţile din Buzău anunţă, marţi, că 12 dintre victimele accidentului care a avut loc luni pe DN 2 sunt în continuare internate în spital.

Astfel, în Spitalul Judeţean Buzău mai sunt internate 10 victime, iar la Spitalul Judeţean Focşani sunt internați alți doi răniți. Vorbim despre două femei, internate în secţiile de Chirurgie şi Ortopedie. 

La Spitalul din Râmnicu Sărat nu mai este internată nicio persoană din rândul celor implicate în accident.

”O menţiune specială şi mulţumiri se cuvin cadrelor medicale de la U.P.U. Buzău şi din Spitalul Judeţean Buzău (...) Au fost chemaţi de acasă 13 medici de la Radiologie, Ortopedie, Neurologie, O.R.L., U.P.U.-SMURD, Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică. Faptul că medici şi asistenţi  de la S.J.U. Buzău şi U.P.U. Buzău, care erau în timpul lor liber, au fost prezenţi la spital înainte de sosirea primelor victime arată rapiditatea cu care s-au mobilizat, profesionalismul şi empatia care trebuie să caracterizeze fiecare salvator. A fost o mobilizare exemplară, iar pentru toate acestea le mulţumesc, în numele comunităţii buzoiene şi al statului român”, a declarat prefectul de Buzău, Daniel-Marian Ţiclea.

A fost plan roșu de intervenție în județul Buzău, luni după-amiază, în urma unui accident grav care a avut loc  pe DN2, la ieșire din Râmnicu Sărat. Un autocar s-a răsturnat, mai multe persoane fiind rănite. 22 de pasagari și șoferul au ajuns la spital.

 

Mai multe articole despre:
accident accident autocar buzau plan rosu