MENIU

12 maimuţe au făcut infarct după ce au fost speriate de un tigru

12 maimuţe au murit

12 maimuţe au făcut infarct în acelaşi timp şi au murit, după ce ar fi fost speriate de un tigru. Cel puţin asta susţine un medic veterinar din India. Alţi experţi în viaţa în sălbăticie spun că acest lucru nu este posibil.

Cel puţin 12 maimuţe au fost găsite moarte într-o pădure din India - veterinarii locali au făcut autopsia animalelor şi au dat verdictul că toate au murit în urma unui infarct.

Localnicii spun că maimuţele ar fi fost speriate de un tigru, însă specialiştii se îndoiesc de explicaţia oferită pentru decesul în masă.

Prima suspiciune fusese legată de o posibilă otrăvire a animalelor, însă  veterinarii din zona Kotwali Mohammadi, statul Uttar Pradesh, au venit cu un rezultat surprinzător

"Autopsia a confirmat că inima maimuţelor a cedat în acelaşi timp. Este probabil ca maimuţele să fi fost speriate de răgetul unui tigru care se afla în zonă", a declarat medicul veterinar care a făcut autopsia. 

Maimuțele au fost descoperite de muncitorii forestieri. Experții în lumea sălbatică au explicat pentru publicația Indian Times că este greu de crezut ca animale obișnuite cu viața din junglă să  moară din cauza unei sperieturi.

"Mult mai probabil este ca moartea lor să fi fost cauzată de o infecție", spun specialiștii.

Mai multe articole despre:
maimuţe