MENIU

110 unități de învățământ din București au cerut să intre în online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Multe școli din Capitală trec în online

110 unități de învățământ din București au solicitat să intre în online, a anunțat, marți, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Numărul reprezintă aproape un sfert din total.

101 unităţi au făcut cereri în baza articolului 3 alineat 2 din Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii şi alte 9 şcoli în baza articolului 6 alineat 9, a precizat ministrul marți seară, la un post TV. 

"Articolul 6 alineat 9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Articolul 3 alineat 2 presupune decizia inspectoratului la solicitarea şcolii”, a mai spus Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai precizat că și în Olt Inspectoratul Școlar se confruntă cu un număr mare de cereri de trecere în online a cursurilor. În acest județ au fost depuse 50 de astfel de solicitări. 

”În Cluj, unde rata de infectare este de 10,4 la mie, au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi o singură solicitare în baza articolului 6 alineat 9, iar în Timişoara unde avem 12,7 la mie am avut doar patru solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi nicio solicitare în baza articolului 6 alineat 9. (...) Este vorba despre aproape un sfert din şcolile din Capitală în sistem online”, a adăugat ministrul. 

La polul opus, în județe precum Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Satu Mare sau Brăila nu a existat nicio cerere din partea școlilor de a trece cursurile în online. 

În Ilfov, 17 şcoli au făcut solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi încă opt unităţi de învăţământ cu activitatea suspendată cu avizul DSP, potrivit Agerpres.

În București, rata de infectare a crescut, marți, la 14,71 cazuri la mia de locuitori.

 

Mai multe articole despre:
cursuri online scoli bucuresti sorin cimpeanu